Energy Decentral 2018

Ontmoet LouwSon Energy tijdens Energy Decentral 2018

Met nog een paar weken te gaan is LouwSon Energy verheugd aan te kondigen deel te nemen aan de Energy Decentral in Hannover. Deze internationale vakbeurs voor de innovatieve energievoorziening biedt experts en investeerders een uitgebreid overzicht van producten en diensten op dit dynamisch groeiende markt. Energy Decentral heeft zich in de loop der jaren gevestigd tot het belangrijkste platform voor gedecentraliseerde energiesystemen.
LouwSon Energy zal in samenwerking met haar partner Sandfirden Technics voor Industrial Gas Products in Duitsland een complete GasLine gasgeneratorset showen. Deze GLC 621 C generatorset met een vermogen van 250 kWe is uitermate geschikt voor toepassing binnen de Duitse flex regeling en is volledig BDEW gecertificeerd. De betrouwbaarheid en het hoge rendement van 44% van de SGI-13 gasmotor ‘powered by Scania’ is ongeëvenaard.

Deze SGI-13 ‘powered by Scania’ gasmotor is de basis voor het nieuwe type SGC-13. Begin dit jaar introduceerde Sandfirden Technics deze 100% gasmotor met lucht-lucht intercooler als vervanging voor de 12-liter dual fuel SGI-12 gasmotor. De nieuwe SGC-13 is één op één uitwisselbaar met de bestaande dual fuel SGI-12, levert hetzelfde vermogen maar dan met één brandstof. Het diesel verbruik van volledig weg waardoor het totaal rendement enorm stijgt en een aanzienlijke kosten besparing gerealiseerd wordt. Verder voldoet de SGC-13 aan de nieuwe emissie eisen.

Laat u op onze stand 24A11 informeren over de mogelijkheden.

Lees verder

Gebruikte Gas Motoren

Kopen of Verkopen? Probeer ons internationaal netwerk!

Ons uitgebreide netwerk heeft een wereldwijd bereik …

Al onze partners zijn vertrouwd en worden door ons goedgekeurd. We hebben een lange geschiedenis samen met het beheren van gebruikte activa.

In tegenstelling tot andere “netwerken” werken we actief samen met zowel de verkoper als de koper door bezoeken te organiseren, upgrades aan te bieden en logistiek te beheren om het proces voor alle partijen eenvoudiger, duidelijker en veiliger te maken.

Ons netwerk, onze kennis en onze toewijding bieden u een hoogwaardige oplossing in een complexe internationale markt.

Lees verder
World-Biogas-Expo-2018

World Biogas Expo 2018

LouwSon Energy presenteert een nieuw gamma aan biogasmotoren en gensets op UK AD en World Biogas Expo 2018

Met nog een paar weken te gaan tot ‘s werelds grootste anaerobe vergisting (AD) en biogasevenement in de NEC Birmingham, is LouwSon Energy verheugd om aan te kondigen dat het zijn nieuwe range biogasmotoren en generatorsets en Smale Scale WKK’s op stand F301 zal presenteren

Hulp voor AD-operators om hun bedrijf te laten groeien
UK AD en World Biogas Expo 2018 (11-12 juli) is de leidende wereldwijde marktplaats voor iedereen die in de biogasindustrie actief is om te netwerken en zaken te doen. Met nieuwe kansen voor de AD-sector, kunnen bezoekers op stand F301 leren hoe de motoren en generatorsets van LouwSon Energy en WKK installaties op kleine schaal een nieuwe standaard bieden op het gebied van efficiëntie en betrouwbaarheid.

Charlotte Morton, Chief Executive van de Anaerobe Vergisting en Bioresources Association, die de expo organiseert in samenwerking met de World Biogas Association, zei: “De smale scale -WKK-installaties van LouwSon Energy zijn van vitaal belang voor de ontwikkeling van de bredere AD- en biogasindustrie, en we moedigen bezoekers van de expo aan om de stand van LouwSon Energy te bezoeken om te zien hoe ze u kunnen helpen om het beste uit uw biogasinstallatie te halen. ”

Inzicht, innovatie en investeringen
Behalve een drukke tentoonstellingshal is UK AD en World Biogas Expo 2018 het enige AD-evenement met een GRATIS tweedaags conferentie- en seminarprogramma. In meer dan 25 sessies zullen belangrijke thema’s zoals landbouw, voedselverspilling, financiering en biomethaan voor transport en warmte worden besproken door vooraanstaande industriefiguren, waaronder Dr. Alan Whitehead MP (UK Shadow Energy and Climate Change Minister), Dr Oliver Quast ( UK Department for Business, Energy and Industrial Strategy), Patrick Serfass (American Biogas Council), Dr Jonathan Scurlock (National Farmers ‘Union) en David Newman (World Biogas Association). Tijdens het evenement zal ook een toonaangevend wereldwijd rapport over voedselverspilling worden gepresenteerd, en start-ups en innovatiepresentatiegebied worden gepresenteerd, tientallen GRATIS een-op-een advies gesprekken worden georganiseerd en, uiteraard, de hoogste presteerders van de sector met de AD & Biogas Industry Awards Ceremony 2018. Download de brochure op www.biogastradeshow.co.uk

GRATIS registratie nu geopend
Of u nu een AD-beginner of een biogas-expert bent, het evenement brengt duizenden biogasprofessionals bijeen om de nieuwste industrieproducten, -services en technologische vooruitgang te zien, te leren over recente markt- en innovatieve ontwikkelingen en te horen van AD-experts en overheidsfunctionarissen. Registreer u vandaag GRATIS op www.biogastradeshow.co.uk

Lees verder

Hermotorisering

Al een aantal jaren zijn wij nauw betrokken bij het vervangen van bestaande biogas motoren met moderne techniek in diverse Europese landen. De efficiency van bestaande biogas installaties wordt verbeterd door de toepassing van Scania SGI-13 gasmotoren met een rendement van meer dan 44% .

In het veld staan nog veel zogenaamde dual-fuel motoren. Met deze techniek wordt diesel inspuiting gebruikt om gas in de verbrandingskamer te ontsteken. Bij vervanging door 100% gasmotoren is een besparing mogelijk tussen de €25.000 – €100.000,- op dieselkosten; afhankelijk van de grootte van de installatie. Daarbij voldoen de dual-fuel motoren vaak niet aan de huidig geldende emissie eisen.

Naast het verbeteren van de efficiency zorgt de moderne techniek ook voor lage emissies. De SGI-13 gasmotoren hebben een lage NOx uitstoot en in combinatie met een OxiCat is de formaldehyde uitstoot < 20mg . De Scania gasmotoren voldoen aan de Europese richtlijnen geldig vanaf 2019.

Wilt u besparen op service kosten, biogas- én dieselverbruik? Informeer naar de mogelijkheden; sales@louwson.nl

Lees verder

8 jaar stortgas, Energy uit afval

De Scania biogas motoren die wij in bedrijf hebben voldoen aan alle eisen die wij ze stellen zegt Steve Hartley, Project manager bij Renewble Power uit Engeland.

In 2009 is er door Scania Power destijds een interview gedaan met Steve Hartley waarbij gesproken is over de Scania SGI-12 die uiterst succesvol op Stortgas draait. Het hele artikel is hier te lezen.

De jaren daarna is deze motor uitermate betrouwbaar gebleken en verscheen er in het Scania magazine dit jaar dat dezelfde motor na 8 jaar inmiddels 66.000h draaiuren heeft met nog steeds dezelfde krukas, lagers, liners en zuigers. De cilinderkoppen zijn in de tussentijd vervangen.

Renewable power heeft op dit moment diverse SGI-12 motoren met hoge urenstanden maar ook de drie jaar geleden geintroduceerde SGI-13 met zijn ongekend efficiency laat ook op stortgas zijn betrouwbaarheid zien.

Download hier de referentie lijst van Renewable Power Systems

Lees verder

Mestvergisting met betrouwbare wkk

Sinds enige tijd is er een ontwikkeling gaande van de traditionele co-vergister met mais naar een meer kleinschalige vergister op basis van mest alleen. Eisen voor een dergelijk systeem zijn ondanks de relatief lage vermogens uiteraard robuust en gebruiksvriendelijk. De gevraagde wkk’s moeten het jaar rond draaien en maken veel uren. Op basis van AGCO motoren maakt de firma Tuxhorn uit Duitsland een wkk installatie die uitermate geschikt is voor “smale-scale biogas”

De volgende typen met bijbehorend vermogen zijn leverbaar.

Type         Motor                       Vermogen         Warmte         Elek./Totaal rendement

B30S        Agco 4.4L                30kWe             50kWth          33,7 / 90%

B50S        Agco 7.4L                 50kWe             85kWth         35,1 / 92%

B100S      Agco 8.4L Turbo      100kWe           156kWt          35,9 / 92%

De AGCO motoren uit Finland zijn door hun hoge rendement en bewezen ervaring op biogas uitermate geschikt voor deze toepassing. Zelfs met CH4 waarden <40% hebben deze motoren al draaiuren >30.000h laten zien. Doordat dit echte industrie motoren zijn is een effectief en preventief onderhoudsschema op te stellen. De eindgebruiker profiteert hiervan door middel van lage kosten en een hoge betrouwbaarheid.

Lees verder