CEO and founder of Louwson

roland@louwsonenergy.com

 

OVER ROLAND LOUWSMA

25 jaar ervaring met energy vraagstukken waarbij gasmotoren en duurzame technieken een belangrijke rol spelen.

Na de HTS autotechniek begonnen in Limburg bij een prachtig bedrijf als ontwikkelaar van elektronische besturings- en bewakingssystemen voor Industriele gasmotoren. Samen gewerkt met OEM’ers zoals Jenbacher, MWM, CAT, BOSCH, SCANIA, AGCO en vele meer.

Samen met klanten naar nieuwe technieken en oplossingen gezocht waaronder projecten in de offshore met schone hoog rendement gasmotoren. Projecten in de commerciële vaart met elektrische aandrijfsystemen i.c.m. gecertificeerde gasmotoren en (BIO)LNG als brandstof.

Daarnaast een fervent liefhebber van autosport waarbij de hobby langzaam uit de hand is gelopen. Als mede eigenaar van Speedway Blauwhuis organiseren wij onder de vlag van de Friese Autocross Club ieder jaar een aantal fantastische evenementen met ons team. De KingsBattle is hierbij ieder jaar weer een hoogtepunt. Samen met Omrop Fryslan is bijvoorbeeld de KingsBattle in 2017 op een hoogwaardige manier live te zien geweest in heel Nederland en via de stream wereldwijd. Voor Omrop Fryslan dat jaar een absolute piek in de kijkcijfers.